Hokki | Mestis

Hokki tutuksi: Hyökkääjä Leevi Selänne

24.02.2024

Kuva: Jarkko Isto

Hokki tutuksi -haastattelussa Leevi Selänne.

#21 Leevi selänne

Ikä: 23

Syntynyt: Kaliforniassa

Hyökkääjä Leevi Selänne pelaa ensimmäistä kauttaan Hokissa. Nuoruutensa hän on pelannut jääkiekkoa Yhdysvalloissa, mutta pieni kokemus suomalaiseen jääkiekkoon syntyi Selänteen käytyä armeijan Suomessa. Kauden aikana Selänteen on pitänyt sopeutua paitsi Suomeen myös suomalaiseen jääkiekkoon. Hänen ei ole kuitenkaan tarvinnut kokea kaikkea yksin, sillä Hokissa ensimmäistä kautta pelaa myös isoveli Eetu Selänne. Molemmilla veljeksillä on Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus. 

Selänne on viihtynyt hyvin Kajaanissa ja hän on löytänyt täältä toimivan arjen.

– Talvella olen ollut paljon ulkojäillä ja olen nauttinut siitä. Käyn myös leikkikoulussa töissä, josta olen tykännyt kovasti, Selänne avaa sopeutumistaan Kainuuseen. 

Selänne on huomannut Suomen ja Kalifornian välillä merkittäviä eroja. Hän on löytänyt Suomesta monia hienoja puolia.

– Vesi on super puhdasta ja ruoka todella terveellistä. Kaikki suomalaiset eivät ehkä tiedä, kuinka eri tavalla asiat ovat Pohjois-Amerikassa. Suomessa on todella turvallista ja kiva asua. Etenkin Kajaanissa on rauhallista, Selänne iloitsee.

Pelipäivän rutiiniin kuuluu rentoutumista sekä perinteitä isänsä Teemu Selänteen rutiineista.

– Tykkään saada hyvät yöunet ja nukkua vielä päikkärit. Pelipäivään kuuluu myös äidin pelipäivän pasta, jota faija söi aina ennen peliä, Selänne paljastaa. 

Selänne haluaa lähettää terveisiä nuorille jääkiekkoilijoille.

– Nauttikaa siitä, että saatte pelata tätä hienoa lajia. Monet lapset ympäri maailmaa eivät ole niin onnekkaita, että pääsisivät tätä lajia harrastamaan. Esimerkiksi Kaliforniassa lätkä on tosi kallista eikä kaikilla ole varaa siihen, Selänne pohtii.

Selänne arvostaa suuresti suomalaista jääkiekkoa. 

– Suomessa on maailmanluokan puitteet ja täällä pystyy oikeasti kehittymään. Uskalla seurata sun unelmia ja pitää samalla hauskaa, Selänne kehuu ja kannustaa. 

Mestis