Hokki | Mestis

Hokki tutuksi: Maalivahti Faustas Nauseda

06.12.2023

Hokki tutuksi -haastattelussa maalivahti Faustas Nauseda.

#35 Faustas Nauseda
Pelipaikka: Maalivahti
Ikä: 22
Kasvattiseura: Kiekko-Vantaa


Haastattelimme Hokin maalilla ensimmäistä kautta pelaavaa Faustas Nausedaa jääkiekkoilijan arjesta ja maalivahdin roolista. Nauseda pelasi ensimmäisen Mestis-ottelunsa kaudella 2021–2022 Kiekko-Espoon paidassa.

– Päädyin maalivahdiksi, koska maalissa oli hauskempaa kuin kentällä. Tavoitteena on pelata huipputasolla lätkää, Nauseda kertoo pelipaikan valinnastaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Tällä kaudella Hokissa pelaa kaksi maalivahtia, Faustas Nauseda sekä Eetu Nieminen. Maalivahtivalmentajana toimii Juuso Tuppurainen. Maalivahtien treenit eivät kuitenkaan eroa paljoakaan kenttäpelaajien harjoituksista.

– Treenit ovat suurimmalta osin samanlaisia kuin kenttäpelaajilla, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoituksia on hieman enemmän, kertoo Nauseda.

Jääkiekossa tilanteet vaihtuvat nopeasti, ja myös maalivahti käsittelee pelin aikana tunteita laidasta laitaan. Ikävät tunteet eivät kuitenkaan voi ottaa liikaa valtaa pelaajan mielessä.

– Unohdan menneen tilanteen ja alan keskittyä seuraavaan, Nauseda toteaa.

Kaukalon ulkopuolella maalivahdin arki on lähes päinvastaista kuin kaukalossa.

– Arki on erittäin rauhallista. Seuraan paljon erilaisia urheilulajeja. Arki perustuukin aika lailla kokonaan urheilun ympärille, Nauseda myöntää.


Kuva: Jarkko Isto

Mestis