Hokki | Mestis

Päävalmentajan katsaus

04.03.2024

Kuva: Tuomas Juntunen

Kulunut kausi on ollut Hokille haastava. On nähty onnistumisia ja hienoja maaleja, mutta myös vaikeuksia. Runkosarjan jälkeen Hokin kausi jatkuu karsintoihin, jossa taistellaan sarjapaikasta ensi kaudelle. Hokissa pyritään luomaan mahdollisimman laadukas arki joukkueelle. 

– Olemme lisänneet jääharjoittelua kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Harjoittelemme usein maanantaista keskiviikkoon aamuin illoin. Lisäksi torstaina on vielä aamujäät. Yksi aamutreeni on pelipaikkakohtainen, jolloin puolustajat ja hyökkääjät tekevät omia harjoitteitaan. Pelit ovat yleensä perjantaina ja lauantaina, Halonen avaa.

Jääharjoitusten lisäksi joka viikko on oheistreenejä, joihin kuuluvat nopeus, voima ja voimantuotto. 

Pitkät pelimatkat käytetään myös hyödyksi.

– Katsomme videoita eri ottelutilanteista sekä joukkueena että yksittäisten pelaajien kanssa. Pelimatkat hyödynnetään juurikin yksittäisten pelaajien videoihin ja erikoistilanteiden läpikäyntiin, Halonen kertoo.

Nykyinen kausi on ollut todella haasteellinen. Syitä on ollut useita, kuten valmentajan vaihdos, tärkeiden pelaajien loukkaantumiset sekä se, että monet pelaajat ovat armeijassa yhtä aikaa.

– Emme ole saaneet tarpeeksi voittoja kauden aikana. Joukkueen vahvistaminen on ollut myös vaikeaa erinäisten syiden vuoksi. Emme ole saavuttaneet riittävää kehitystä joukkueen tasolla tai yksittäisten pelaajien kohdalla, Halonen pohtii.

Haasteellisen kauden aikana yleisön tuki on ollut todella merkityksellinen joukkueelle.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tukena peleissämme. Toivottavasti saamme jatkossakin nähdä teitä sankoin joukoin kannustamassa. Tehdään meidän kotihallista yhdessä vaikea paikka pelata vierasjoukkueelle, Halonen haluaa sanoa peleissä käyneille.

Loppukeväälle on vain yksi selkeä tavoite.

– Haluamme säilyttää sarjapaikan ensi vuodelle. Hokki on niin tärkeä yhteisö, että laitamme kaiken peliin, Halonen tiivistää.

Mestis