Hokki | Mestis

Kausi käyntiin hienolla voitolla!

13.09.2024

Hokki aloitti uuden kauden täydellä pistepotilla, kun Hermes kaatui Kajaanissa loppulukemin 7-3.

Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä ja avausmaalia ei tarvinnut odottaa kovin kauaa. Aiemmin tällä viikolla Rauman Lukosta Hokkiin lainalle saapunut Oliver Suni nappasi keskialueelta kiekon mukaan vastahyökkäykseen ja päätti vahvan nousunsa kauden ensimmäiseen Kajaanin jäähallissa nähtyyn runkosarjamaaliin. Ottelussa jatkettiin tasaisissa merkeissä ja maalipaikkoja siunaantui molemmille. Hermes käytti omansa hyväkseen ajassa 12:08, kun Atte Karppinen ohitti Zach Stejskalin. Hokki ei tästä hätkähtänyt, vaan nappasi johtoaseman takaisin itselleen pari minuuttia myöhemmin Jere Jokisen ylivoimamaalilla. Lopulta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 3-1 Arturs Karasan tarkan rannelaukauksen ohitettua Visa Vedenpään.

Toinen erä oli Hokille illan paras ja avauserästä itseluottamuksen mukaansa napannut kotijoukkue pääsi maalipaikoille tasaisesti. Hermes otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia ajassa 24:33 Kie Vähäkankaan 5-1 maalin jälkeen. Erän loppulukemiin Hokille lisättiin vielä kuudes maali, joka oli myöskin Vähäkankaan tekemä.

Kolmannessa erässä viiden maalin ero alkoi näkymään ja Hermes pääsi iskemään kaksi maalia. Ottelun voittajasta ei lopulta ollut epäilystä ja ottelun loppulukemat sai viimeistellä tyhjään maaliin avausmaalinkin tehnyt Oliver Suni.