Hokki | Mestis

Kenraaliviikon tuloksissa jäi parannettavaa runkosarjaan

06.09.2024

Kajaanin Hokin valmistautuminen Mestis-kauteen 2024-2025 jatkui kahdella Kajaanin jäähallissa pelatulla harjoitusottelulla.

Keskiviikkona 4.9. vastaan asteli hallitseva Mestis-mestari IPK, joka oli edellisellä viikolla onnistunut voittamaan Hokin Kiuruvedellä pelatussa ottelussa. Hokki aloitti ottelussa maalinteon vajaan kahdeksan minuutin kohdalla Arturs Homjakovsin toimesta. Avauserän lopussa kajaanilaiset pääsivät yrittämään maalintekoa pitkälle ylivoimalle Henri Knuutisen saatua pelirangaistuksen (5+20min) keihästämisestä. Hokin johtoaseman kasvattamisen sijaan ylivoiman aikana maalinteossa onnistuivatkin vieraat, kun Hannes Häkkilä tasoitti ottelun siirretyn rangaistuksen aikana vain noin minuutti ennen erän päättymistä.

Vierasjoukkue IPK tuli kaukaloon vahvasti toisessa erässä ja onnistui maalinteossa neljä kertaa ennen ottelun puolta väliä. Vajaalla miehistöllä otteluun lähtenyt Hokki ei pystynyt enää vastaamaan ottelun toisella puolikkaalla, iisalmelaiset pääsivät juhlimaan voittoa loppulukemin 1-6.

Hokin maalit:

1-0 Arturs Homjakovs (Arturs Karasa, Kasperi Heinänen)

Maalivahti:

Eetu Nieminen 10+6+6=22

Torstaina 5.9. harjoitusottelut jatkuivat kotikaukalossa Joensuun Kiekko-Poikia vastaan. Ottelu sai vauhdikkaan alun ja vierasjoukkueen Niklas Meriläinen onnistui maalinteossa jo ensimmäisellä minuutilla. Molemmille joukkueille avautui paikkoja lisämaalien tekoon, mutta maalivahdit esiintyivät varmasti molemmissa päissä kenttää. Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina viimeiseen erään asti ja silloin onnistuminen osui KIekko-Poikien ylivoimalle Ivo Sedlacekin maalin myötä. Hokki haki ottelun lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta vieraat pääsivät hyödyntämään tilanteen 0-3 maalin muodossa. Vaikka ottelusta ei jäänyt kotijoukkueen suuntaan positiivisia tilastomerkintöjä maalien muodossa, positiivisuutta voi hakea yleisestä peli-ilmeestä sekä maalivahti Zach Stejskalin hyvästä torjuntatyöstä.