Hokki | Mestis

Tasainen ottelu kääntyi tappioksi Outokummussa

18.09.2024

Hokin kausi jatkui Outokummussa sarjataulukossa kärkipaikkaa pitäneen Joensuun Kiekko-Poikien vieraana, joukkue joutui lähtemään otteluun vajaamiehisenä osan pelaajista oltua kiinni varusmiespalveluksessa.

Ottelun alussa Hokki haki peliään, mutta sai siitä kiinni kun erä siirtyi loppupuolelle. Kotijoukkue pääsi enemmän maalipaikoille, mutta ensimmäiselle tauolle siiryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisessa erässä maalitili aukesi kotijoukkueen toimesta. Ivo Sedlacek nousi laidalla vastahyökkäykseen ja lähetti kiekon siniviivan jälkeen kohti Hokki-maalia. Jonne Brygger oli ensimmäisenä maalin edustalla ja kiekko kimpoili Zach Stejskalin torjunnasta Bryggerin varusteiden kautta maaliin ajassa 27:42. Maalia tarkistettiin vielä videolta ja sen tekotavassa ei lopulta nähty syytä hylkäämiselle. Myös Hokki pääsi lähelle maalintekoa hieman myöhemmin, Aleksi Pellikan napakka rannelaukaus ohitti JoKP-vahti Juho Markkasen, mutta osui suoraan maalitolppaan. Pellikka tuomittiin jäähyaitioon kampituksesta erän lopussa ja Ivo Sedlacek vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle kun ylivoimaa oli ehtinyt kulua vain kuusi sekuntia.

Kolmanteen erään lähdettiin siis joensuulaisten johtaessa ottelua kahdella maalilla, mutta tilanne ei pitkään kestänyt tällaisena. Kie Vähäkangas oli terävänä maalin edustalla ja iski Samu Koskenkorvan viivalta laukoman kiekon maaliin vain kahdenkymmenen sekunnin pelin jälkeen. Yhden maalin takaa-ajoa ei päästy kokeilemaan pitkään, koska JoKP onnistui ylivoimalla ajassa 43:27. Hokki sai oman mahdollisuutensa taas muutamaa minuuttia myöhemmin. Arturs Homjakovs pääsi murtautumaan läpiajoon, mutta hänet kaadettiin ja tuloksena oli rangaistuslaukaus. Tätä asettui laukomaan Oliver Suni, joka ei onnistunut kuitenkaan ohittamaan tulikuumaa Juho Markkasta yrityksellään. Hokin loppukiri käynnistyi vielä tosissaan kolmannen erän loppuhetkillä ja Arturs Karasa kavensi ottelun lukemiksi 3-2 vain 44 sekuntia ennen päätössummeria. Hokki jatkoi tasoitusmaalin hakemista ilman maalivahtia, mutta viimeinen ratkaisu jäi uupumaan. Viimeisen tilastomerkinnän pääsi merkkauttamaan ottelun avausmaalinkin tehnyt JoKP-kultakypärä Jonne Brygger laukomalla kiekon omasta päästä tyhjään Hokki-maaliin pari sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Kaikenkaikkiaan Hokki esitti kaukalossa hyvää taistelutahtoa ja oli tehokas maalipaikoissa, mutta nyt viimeinen silaus jäi puuttumaan ja pisteet pysyvät Pohjois-Karjalassa.

HOKIN MAALIT

2-1 Kie Vähäkangas (Samu Koskenkorva, Oliver Suni)

3-2 IM Arturs Karasa (Jere Ohtonen)

MAALIVAHTI

Zach Stejskal 13+10+7=30

MAALIKOOSTE

VALMENTAJIEN HAASTATTELU

Hokin kausi jatkuu lauantaina 21.9. kotihallissa Kajaanissa, jonne saadaan vieraita Keuruulta. Tervetuloa hallille kannustamaan Hokki voittoon!