Hokki | Mestis

HOKILLE UUSI URHEILUJOHTAJA

23.04.2024

Hokin pitkäaikainen urheilutoimenjohtaja Jukka Niiranen jättäytyi pois tehtävästään kauden 2023-2024 päätteeksi. 

–  Nyt on oikea hetki siirtyä katsomon puolelle kannustamaan, ja antaa nuoremmille vastuu pelaajahankinnoista sekä seuran kehityksestä. Haluan kiittää kaikkia pelaaja-agentteja hyvästä yhteistyöstä, ja toivon menestystä myös tulevaisuudessa, kommentoi Niiranen. 

Hokin uutena urheilujohtajana aloittaa Ossi Kemppainen. Kemppaisen näkemys Hokin tulevan kauden linjasta on hyvin yksiselitteinen: “Kilpailun ja urheilun on oltava keskiössä, jos halutaan kehittyä”. 

Urheilujohtajan tehtävänä on Kemppaisen mukaan joukkueen rakentamisen rinnalla mahdollistaa joukkueelle puitteet pelata ja harjoitella kilpaurheilun vaatimalla tavalla. Keskeistä on sujuvan ja laadukkaan arjen takaaminen pelaajille. 

Joukkueen mahdollisuuksia kilpailuun tuetaan pelaajahankinnoin. Kemppainen luotsaa seuran pelaajavalintoja vuosien pelaajatarkkailijan kokemuksella. Kemppaiselta löytyy kykyä tunnistaa pelaajien ydinosaaminen sekä ymmärrystä siitä, missä vaiheessa kehitystään ja uraansa pelaajat ovat, ja millaisiksi he voivat oikeassa ympäristössä kehittyä. 

Hokin junioripolun kasvattina Kemppainen tuntee seuran heikkoudet ja vahvuudet. Pelaajataustaa löytyy Hokin “kasikakkosten”-ikäluokasta. Vaikka Kemppainen kuittaa humoristisesti määrän korvanneen laadun harjoittelussa, oli joukkue U16-ikäluokkansa kymmenen parhaan joukossa Suomessa. Myös seuran päävalmentaja Antti Halonen on Kemppaiselle tuttu jo junnuvuosilta ja Halosen kanssa on yhteiset näkemykset tulevan kauden linjauksista. 

Kemppainen kykenee tarkastelemaan urheilujohtajan toimenkuvaa myös jääkiekon ulkopuolelta ja pyrkii tuomaan pestiin elementtejä myös päivätyöstään yritysmaailmasta, kuten selkeät tavoitteet, tavoitteiden edistymisen seuranta ja säännölliset palaverikäytännöt. Jäsennelty toiminta läpi organisaation tukee joukkueen toimintaa, sillä silloin pelaajat sekä valmennus voivat keskittyä ongelmien ratkomisen sijaan itse harjoitteluun ja pelaamiseen.  

Kemppainen lähteekin uuteen tehtävään luottavaisin mielin ja monipuolisen tietotaidon turvin. Kemppainen kuitenkin myöntää, ettei ole helpon tehtävän edessä, sillä viimeiset vuodet Hokki on ollut Mestiksen sarjataulukon häntäpäässä. Haaste on kuitenkin otettu vastaan, hihat kääritty ja hommia paiskitaan. 

– Työt ensi kauden joukkueen rakentamiseksi on jo aloitettu ja minulla on vahva luotto, että saamme sitoutuneen ja urheilullisen joukkueen kasaan, kommentoi Kemppainen. 

Taikatemppuja Mestiksessä pärjäämiseen Kemppainen ei lupaa, vaan luottaa joukkueen sitkeyden ja pitkäjänteisen työskentelyn tuovan tulosta: “Menestys tulee työnteon kautta ja sitoutumisen on näyttävä myös katsomoon”

Mestis