Hokki | Mestis

Hokki palasi voittokantaan Imatralla

02.10.2024

Hokki saapui Imatran OmaSp Areenalla pelattuun vierasotteluun haastavista lähtökohdista neljän edellisen ottelun päätyttyä tappioon. Myös illan isännän Ketterän kausi oli alkanut tahmeasti joukkueen kerättyä kaksi voittoa seitsemästä ottelustaan.

Kajaanilaiset aloittivat ottelun tuttuun tapaan hyvällä ilmeellä ja alkutunnustelujen jälkeen Hokki pääsikin juhlimaan ensimmäisenä maalia Aleksi Pellikan päästyä kasvokkain Severi Auvisen kanssa. Pellikka löysi vapaata tilaa Auvisen olkapään vierestä ja laukoi kiekon varmasti verkon perukoille. Maalinteon kanssa tuskaillut joukkue sai maalista lisää virtaa. Hetkeä myöhemmin Hokki pääsi yrittämään ylivoimaa kahteenkin otteeseen, jo ensimmäisellä kerralla maalinteko kävi lähellä mutta toisessa ylivoimassa syntyi ottelun toinen maali. Ylivoima pyöri vahvasti Oliver Sunin ja Tom Grönblomin lavoissa, kunnes jälkimmäisen viivalaukaukseen laittoi mailansa tielle Jere Ohtonen ohjaten ottelun lukemiksi 0-2.

Toisessa erässä ei näkynyt muutosta aiempaan. Erän alkuminuuteilla Hokki kasvatti johtolukemia kolmannella maalilla, joka oli nopean vastahyökkäyksen jälkeen siniviivalta laukoneen Eeli Lehtisen käsialaa. Kyseessä oli nuoren puolustajan uran ensimmäinen Mestis-maali. Peli aaltoili päästä päähän, mutta Hokki ei missään vaiheessa ollut pahassa pinteessä johtoasemaansa puolustaessa.

Kolmannen erän alussa johtoasema kasvoi jo neljään Atte Rajalan maalilla, joka oli niin ikään hänelle ensimmäinen Mestiksessä. Ketterä pääsi kaventamaan lukemia Akseli Mäkisen maalilla, mutta orastava kiri jäi vajaaksi Hokin pelattua hyvin myös uuden vaihteen löytäneen kotijoukkueen kanssa. Pelin loppulukemat merkitään lopulta luvuin 1-5 Kie Vähäkankaan onnistuttua laittamaan kiekon Ketterän tyhjäksi jättämään maaliin. Hokki jatkoi aiemmista peleistä tuttua peliä ja hyökkäyspään onnistumiset saivat selkeästi pelaajat vapautumaan. Maalivahti Zach Stejskal oli jälleen maalilla erinomainen.