Hokki | Mestis

Vahvasta suorituksesta ei palkintoa Kokkolasta

12.10.2024

Hokin perjantai-ilta ei ollut sujunut kotihallissa toivotunlaisesti ja lauantaina oli paikka hakea jälleen positiivisia onnistumisia vierasmatkalla Kokkolaan.

Hermeksen ja Hokin välisessä ottelussa ei odoteltu joukkueiden lämpeämistä, vaan heti alusta asti kaukalossa nähtiin vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa. Maalipaikkoja siunaantui molemmille ja Hermes käytti yhden näistä hyväkseen heti ajassa 04:07 Jesse Viskarin onnistuttua. Molemmat maalivahdit saivat tasaisesti torjuntatöitä, mutta enempää maaleja ei avauserässä lopulta nähty.

Hokki aloitti toisen erän erittäin vahvasti, mutta kiekon sai maaliin kotijoukkue. Kajaanilaisten puolustuspään halpa virhe johti vaaralliseen maalipaikkaan, josta lopulta maalin muodossa kiitti Hermeksen Aatu Laakso. Hokin selkäranka ei kuitenkaan tähän maaliin katkennut vaan peli jatkui energisenä. Tämä johti mm. ylivoimamahdollisuuksiin, jotka jäivät kuitenkin käyttämättä.

Kolmannessa erässä löytyi vielä uusi kirivaihde ja tämä olikin selkeimmin Hokin erä. Lopulta kuparisen sai rikki Kie Vähäkangas ajassa 52:10, Joel Mykkäsen siniviivalta lähettämä kiekko ajautui Alex Mäkelän torjunnasta Vähäkankaalle jolla oli helppo työ iskeä kiekko maaliin. Painostus tasoitusmaalin saamiseksi jatkui tästä erän loppuun asti, mutta ei tuonut haluttua palkintoa. Julius Janhonen kaunisteli loppulukemat 3-1 tyhjään Hokki-maaliin. Kaikenkaikkiaan Hokilta ehjä ja hyvä ottelu, mutta tuloksesta pelattaessa pettymys oli ottelun jälkeen luonnollisesti suuri. Erityiskiitos paikalle saapuneille faneillemme, jotka jaksoivat kannustaa joukkuetta vielä ottelun päättymisen jälkeenkin!

Ensi viikolla pysytään Kajaanissa, jonne saadaan vieraita Iisalmesta (16.10.) sekä Imatralta (18.10.).