Hokki | Mestis

RoKi vahvempi Kajaanissa

12.10.2024

Hokin peliviikko painottuu tällä kertaa viikonlopulle ja viikko avattiin perjantaina kotihallissa, jonne vieraaksi saapui RoKi.

Pohjoisen joukkueet lähtivät ensimmäiseen erään normaaliin tapaan hakien asetelmia. Vieraat olivat liikkeellä paremmalla jalalla ja Hokki ajautui vastaanottajaksi. Kotijoukkueen hyökkäyspeli oli kovin tukkoista ja hyökkäyspäässä maalipaikoille pääseminen osoittautui todella vaikeaksi. RoKi avasi illan maalinteon lopulta ajassa 14:44 Kishaun Gervaisin päästä päähän edenneen yksilösuorituksen muodossa. Hokin tukkoisesta avauserästä kertoo että RoKi-maalilla Romi Huunonen joutui torjumaan vain kolmesti, kun taas Zach Stejskal ehti kiekon eteen jopa 15 kertaa.

Toisessa erässä pelin virtaus hieman tasoittui, mutta seuraavakin maali merkittiin vieraiden nimiin Valtteri Haatajan onnistumisen myötä. Maalin jälkeisissä vaihdoissa myös tunteet kuumenivat pariin otteeseen, kun Hokki-kapteeni Janne Jokinen antoi kamppailutilanteissa takaisin samalla mitalla mitä sai vastaanottaa. Hokki pääsi myös erän lopussa pelaamaan ylivoimaa, mutta kavennusmaalin tekeminen ei onnistunut.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen osalta surullisesti, kun kiekko pomppi sisään edellisellä kaudella Hokkia edustaneen Veikka Hahlin mailasta. RoKi pelasi järkevästi kolmen maalin johtoasemassa, mutta Hokki pääsi lopulta maalin makuun Arturs Homjakovsin onnistuttua ylivoimalla. Minuutteja myöhemmin Jere-Matias Alanen viimeisteli taululle loppulukemat 1-4. Hokin kiri jäi tänään vajaaksi hyvin pelanneen vierasjoukkueen rinnalla, positiivisena asiana täytyy pitää kotiotteluiden maalittoman putken katkaisemista.

Tuplapeli-viikonloppu jatkuu lauantaina 12.10. Kokkolassa Hermestä vastaan pelattavalla ottelulla.