Hokki | Mestis

Kauden ensimmäinen Viitostien derby kääntyi IPK:lle

16.10.2024

Kauden ensimmäinen Viitostien derby oli agendalla Kajaanin keskiviikko-illassa. Hokki tuli kaukaloon hyvällä ryminällä ja sai paineen IPK-päätyyn parin ensimmäisen minuutin ajaksi. Iisalmelaiset pääsivät tämän jälkeen kiinni ottelun tempoon ja onnistuivat maalinteossa ajassa 03:45 Eemeli Ylitalon laukauksella. IPK karkasi vain pari minuuttia myöhemmin jo kahden maalin karkumatkalle kiekon pompittua luistinten kautta lainapestillä Hokki-maaliin saapuneen Milo Marttisen selän taakse. Ottelun vauhti rauhoittui tämän maalin jälkeen ja Hokki pääsi paremmin mukaan pelitemmon kyytiin. IPK pääsi erän lopussa kokeilemaan maalintekoa vielä ylivoimalla, mutta Hokki esiintyi tämän erikoistilanteen ajan erinomaisesti.

Toisen erän alussa nähtiin Janne Jokisen vahva rynnistys läpiajoon ja IPK-puolustaja rikkoi Hokki-kapteenia kahdesti sekä rangaistuksen että rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukauksessa maalintekoa yritti Arturs Homjakovs, mutta ei onnistunut ohittamaan Oskari Parviaista. Homjakovs kuittasi tilanteen kuitenkin vain hetkeä myöhemmin iskemällä ylivoimalla vapaasta laukaisupaikasta kiekon maaliin. Erän jatkuessa Hokki otti peliä haltuunsa ja pystyi luomaan paikkoja tasaisesti. Maalinteko ei kuitenkaan enää onnistunut ja toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 1-2.

Kolmas erä alkoi IPK:n ylivoimalla, mutta ei tuottanut maalia vieraille. Hokki jatkoi pirteänä tasoitusmaalin hakemista ja pystyi luomaan maalipaikkoja. Hyvä vaihe katkesi lopulta puolustuspään virheeseen, jonka myötä IPK:n Veikka Halonen pääsi nokikkain Marttisen kanssa. Halonen ei erehtynyt vaan vei iisalmelaiset jälleen kahden maalin karkumatkalle. Vain hetki tämän maalin jälkeen nähtiin ottelun synkin hetki, kun IPK:n Leo Ring jouduttiin hakemaan kaukalosta paareilla Topi Heiskasen epäonnisen lopputuloksen saaneen taklauksen jälkeen. Heiskaselle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus. Tätä seuranneella viiden minuutin ylivoimalla IPK teki jo illan neljännen maalinsa. Pitkä alivoima ja kolmen maalin takaa-ajo oli vienyt Hokilta parhaimman puhdin ja loppukiri jäi vajaaksi.

Hokki jatkaa pelejään tällä viikolla kotikaukalossa, jonne saapuu vieraita Imatralta.